Monday, February 13, 2012

Niko, niko - kao ja!


Nije autor stihova iz naslova jedini koji istinski veruje u sebe. Velikih i veličanstvenih ima i u malenom gradu na Lepenici, od milošte nazvanom Verkograd.

Veroljub Stevanović; foto: kraguejvac.rs
Za čitaoce iz udaljenih krajeva, da podsetimo, reč je o prvoj prestonici moderne Srbije u udžbenicima poznatoj kao Kragujevac grad. To ime, međutim, više mu nikako ne priliči, pošto u njemu sve što postoji, uspeva da uradi samo jedan čovek – gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Taj čovek u sve se razume, od najobičnijih komunalnih pitanja, do vrhunske robotske tehnologije, kakvu ima “Fijat”. I taj čovek nikome ne veruje, do sopstvenim očima. Zato je, kako bi se uverio da  kamioni i mašine koje je on lično poslao da čiste seoske puteve, zaista ispunjavaju naloženo, seo u grtalicu i uputio se u podnožje Rudnika.

A, kako građani srca Šumadije ne bi ostali uskraćeni ni za jedan detalj ovog putešestvija, poveo je tamo i obe gradske televizije i ekipu Informativne službe i vratio se sa dokaznim materijalom.

Noć, vejavica, nehumani uslovi, ali seoski putevi prohodni.

- Mislim da su naši građani zadovoljni jer smo, iako su vremenske prilike teške, na vreme sve predvideli i reagovali na pravi način tako da većih problema ni u gradu, ni na seoskom području nije bilo – izjavio za medije Stevanović na jednoj od lokalnih krivina, a preneto je na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca.

Gradonačelnik je još rekao i da je on svakodnevno na putu, da dobija informacije iz različitih delova Srbije, i da stanje koje postoji u Kragujevcu nemate nigde u zemlji.

Toliko, da se zna.

4 comments:

Anonymous said...

pa u pravu je potpuno. Stanje u Kragujevcu ne postoji nigde u zemlji.
Evo, na primer, u mojoj ulici (Aerodrom) ne moze da se prodje u oba smera normalno, iako je ulica dvosmerna, zato sto su automobili uvek parkirani na ulici, iako ima cak 5 parkinga. Ne izmisljam, ima 5 parkinga u jednoj ulici. Mozda i 6, posto je onaj jedan jako veliki, pa se mozda racuna kao 2. A parkinzi skoro prazni, deca igraju tenis na njima ili lome retrovizore.
Osim toga, posle 22 h ne smes izaci sama na ulicu, jer ce u ulici biti parkirana bar 2-3 upaljena automobila, posto je dilerima ta ulica najmprimamljivija za obavljanje posla. Iako ima toliko pandura koji zive okolo i vojnih lica i inspektora, cak i po jedna-dve jedinice nasih plavaca se stalno voze kroz tu ulicu, opet dilerima posao cveta.
A onda kazu meni da sam luda ako ponekad ponesem sa sobom pajser ili noz da bih usla ili izasla iz zgrade (za odbranu, razume se, za svaki slucaj) - masu puta se sretnem sa nekima od njih koji utrcavaju ili istrcavaju iz zgrade, trudeci se da ih niko ne vidi, posto verovatno koriste i nase sanducice za biznis.
E da, u jednoj od tih zgrada stanuje i trudna Verkova ljubavnica. Pomislio bi covek da ce makar zbog nje srediti ovu ulicu.
A o tome na sta je ulica licila za vreme snega, necu ni da pricam. Ono grtalicu nije ni mirisalo, kamoli videlo.

LjupkaS said...

Au, pojma nisam imala da je Aerodrom toliko "uzleteo"..

Anonymous said...

sta uzleteo? :)))
zamisli kad u 5 ujutro krecemo na posao, pa srecemo gradonacelnika po hodnicima koji mrtav 'ladan kaze "dobroj jutro!"

kakvo crno dobro... :))))

zbunjena ;) said...

Pa javi se covek! bas je vOspitan! ahahahah