Friday, May 11, 2012

Tadić i Verko popili kafu


Kandidat za predsednika Srbije, Boris Tadić, i gradonačelnik Kragujevca, Veroljub-Verko Stevanović prošetali su danas kroz centar grada na Lepenici, a usput popili i kafu.


Iako je ovo ko zna koji put za prethodnih godinu dana da nekadašnji predsednik republike, koji pretenduje da to bude i ubuduće, navraća u srce Šumadije, ovo je, ipak, presedan u aktivnostima, s obzirom da nijednom od prethodnih poseta nije čak ni komunicirao ni sa kim od predstavnika gradske vlasti, a o kafanskim druženjima i da ne govorim.

Tadić je gradsku kuću zaobilazio tako široko, da smo se često pitali: Pa, dobro zbog čega? Naravno, nijedna od strana na to pitanje nije davala odgovore, ali je u celoj priči barem jedno bilo jasno – znaju se oni, ali nisu baš u ljubavi.

Kako sada stvari stoje, međutim, izgleda da je dogorelo svima, pa tako i njima, te su se odlučili da, iako obojica veliki protivnici pušenja, zapale tu lulu mira (koja se po starom srpskom običaju zapravo zove kafa) i povuku po koji dim.

Bez obzira što Tadićev rejting po svim istraživanjima za nijansu prelazi protivnikov, sve se čini da su se, ipak, silno poplašili eventualnog Nikolićevog uspeha u drugom krugu i da je i Đavo odneo šalu.

URS, koji zastupa Verko, je svestan da u republičkoj Vladi nema šta da traži ukoliko ih ne podrži DS, a Tadić zna da je od „svojih“ birača dobio maksimum, te da bi morao nekako da se potrudi da za njega u drugom krugu glasaju i neki drugi ljudi.

Teško da bi mogao da se osloni na glasačko telo stranaka, koje su (iznenađujuće) ostale ispod censuza, pa mu nekako najbliža opcija dođe nekadašnji drugar iz DOS-a, tj. Dinkić i kompanija okupljena pod imenom URS.

Tako su lepo zaključili da je vreme da se spoji „lepo i korisno“ i da zakopaju sve nemire, čak i na lokalu, da smire strasti i trezveno popričaju. Divan prolećni dan, bašta lokalne kafane prepuna ljudi, a za njihovim rezervisanim stolom, kroji se sudbina sviju nas, uz kafu i kiselu (bez ratluka).

Sa najvećim postizbornim licemerjem koje sam do sada videla, a koje je zavladalo Srbijom bukvalno preko noći, ničiji imunitet izgleda ne uspeva da se izbori. Epilog je jasan:

Stevanović je podržao Tadića za drugi krug izbora!

Ah, umalo da zaboravim. Vuk (Jeremić) je danas bio strašno gladan, ali se, umesto crvenkape, ipak odlučio za testenine. On kafu ne pije, samo pivo. A, bogami i puši, i to tompus! Slika sve govori, a ja ću samo da vam došapnem da se sve to dešavalo u jednoj od pešačkih zona u Kragujevcu, u bašti. Jeo je sam, i ništa mu mi okolo nismo smetali. Doduše, nije se čulo ni prijatno.

Foto: Malo Sale, malo ja

Nastaviće se..


2 comments:

ivanadj said...

Uh, sve bih ove gluposti i mogla da podnesem (imam dobre zivce), ali Vuka ne mogu nikako...

LjupkaS said...

Blago tebi. Ja prosto ne mogu da se odlučim koji mi je draži..