Monday, May 7, 2012

„Mica ubica“ radi i na izborima


S namerom da dođem do konačnih i zvaničnih informacija Gradske izborne komisije u vezi sa rezultatima na lokalnom nivou, prirodno, pozovem GIK. Koliko god stranke davale relevantne podatke, ipak zvanično treba da dođe iz ove službe.

Evo šta odgovora cenjeni član, za sada nepoznat:

- Nemojte mene, ne znam ništa, radio sam celu noć. Zovite kasnije kad se razguši! - spustivši slušalicu odmah potom.

Ostadoh u šoku koji je potrajao, te moram i sa vama da podelim.

Iako pozivi iz Šumadijapressa uglavnom nisu nešto što raduje gradsku upravu, ne verujem, iskreno, da je ovoga puta dotični i znao s kim ima čast, bez obzira što sam se uredno predstavila.

Svaki naredni pokušaj da uspostavim vezu ponovo, završavao se pištanjem slušalice ili signalom zauzeća. *Ovde valja napomenuti da u kragujevačkoj GIK postoji samo jedan zvanični fiksni broj za informisanje.

U nameri da ispitam šta se zapravo dešava, okrenem Info službu, u kojoj su, naravno, iznenađeni i šokirani ovakvim ponašanjem, takođe, ali usput saznajem da su upravo rezultate poslali televizijama (faksom) ali ne i nama „ostalima“.

Ništa novo, narode, ali da znate, da se nastavlja gde smo stali. Mediji se i dalje dele na podobne i nepodobne, osnovna kultura komunikacije izostaje, pa ko izdrži. Videćemo samo čiji je „vaspitani“ pojedinac, pošto su u Komisiji predstavnici svih većih stranaka.

Do tada, čestitamo na pobedi onima koji su pobedili (URS), čestitam na cenzusu onima koji su ga konačno dostigli i na lokalu (LDP), i čestitam i „uznapredovalima“ na povećanom broj udbornika.

U jedno sam sigurna, sednice Skupštine grada neće biti iste bez Nataše Jovanović (:). Zato, odlazećima više sreće sledećeg puta.

1 comment:

Clarice said...

Tragicno je sto nas takva nevaspitanja danas samo na sekundu sokiraju... Ili ih toliko ima ili smo oguglali...