Friday, October 12, 2012

A, šta da radim, kada odu prijatelji moji..

Redovan termin konferencije za novinare, najviši funkcioneri jedne ugledne stranke u glavnom gradu FB-a, Lajkovcu, iskoristili su da još jednom podsete javnost da obrati pažnju na njihove aktivnosti na toj društvenoj mreži.

Pošto je stručni tim za odnose s javnošću procenio da njihovi nedavni postovi prolaze prilično neopaženo među mnogobrojnim „prijateljima“ i „lajkačima“, moralo je da se pribegne novim merama krizne komunikacije, koju svaki vrli PR mora da poznaje.

Prvi korak bio je okačiti nešto novo, ali da bude slično starom. Ali, nažalost, osim nekoliko lajkova, ni ovaj pokušaj nije uspeo da se ostvari cilj, a to je da se neko upeca i prokomentariše post. O šerovanju da i ne govorimo.

Zato se stručni tim odlučio da se obrati novinarima za pomoć.

- Obratili smo se televizijama i štampanim medijima, jer je prosto moralo da se pribegne tradicionalizmu koji nam se uvek do sada pokazao kao prava slamka spasa, iako nismo očekivali da su i društvene mreže podložne njegovom uticaju – objasnio je PR.

Prva očekivanja su, kako je rečeno, da će sada kada je sve servirano takoreći na tacni, bednim piskaralima da bude jasno šta i kako treba da pišu i da će, makar iz lenjosti, doslovno da prenesu ono što se u onlajn svetu priča, naravno uz prigodnu ilustraciju.

- Mi više nemamo nijedno raspoloživo sredstvo kojim bismo se obratili javnosti, a da ona reaguje kako mi mislimo da treba. Lepo smo sve napisali i samo je trebalo to isto da se prenese dalje. Zašto je toliko teško podeliti jedan običan Fejsbuk post? – zapitao se PR, primetno uznemiren i već na ivici suza.

Kasnije smo, doduše nezvanično saznali da je tik pred početak konferencije jedva uspeo da se sredi, kako bi mogao da se obrati javnosti, jer mu niko ne veruje da je stranci na Fejsbuku popularnost toliko opala, da i „tamo neki lift bojovi“ imaju veću pažnju.

Na koga je tačno mislio nismo uspeli da utvrdimo, ali se nadamo da će tajna uskoro da bude razotkrivena i da će jedna tako važna stranka uspeti da povrati neopravdano porušeni ugled u Lajkovcu.



2 comments:

www.b92.net said...

LjupkaS said...

Greškom obrisah komentar, sorry. U svakom slučaju moja e-adresa je navedena na stranici "Ja sam" ovog bloga.

Pozdrav