Wednesday, December 14, 2011

Selektivno informisanje


Svita od nekoliko političkih vrhovnika, većinom sadašnjih ali i sa jednim bivšim, obišla je juče u Kragujevcu najveću zajedničku investiciju - FAS.

iz albuma Plavi šlemovi

Kao u retkim prilikama, na jednom mestu mogli su se videti predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Vlade RS Mirko Cvetković,
bivši ministar ekonomije, a sada samo poslanik Mlađan Dinkić, njegov verni pratilac gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, zatim savetnik u Ministarstvu ekonomije zadužen specijalno za poslove sa Fijatom Aleksandar Ljubić, i čovek kome je srednje ime Fijat. Majci je poznat kao Nebojša Zdravković, a po funkciji je zamenik gradonačelnika.

Da su svi oni bili tamo, ja, zapravo ne smem da tvrdim, pošto je medijima bio zabranjen pristup. Kao što je verovatno već poznato, mogućnost da slika, pita i ponešto pribeleži, imala je samo državna agencija za izveštavanje - Tanjug.

Pod sloganom kojim se promovišu (novcem poreskih obveznika) verovaćemo im na reč da je to što piše i Tačno.

Predsednik, sumnja se, izbegava novinare kako bi mogao da izbegne i eventualna pitanja o Kosovu i odloženoj kandidaturi, a niko ne može ni da garantuje da opet neće Đoković da se pojavi od nekud i da ga prekine u pola rečenice, pa džaba posle krečenje kad nikoga i ne interesuje.

Mislim, zna se ko u ovom gradu 'poštuje' novinare i 'ceni' profesiju. Ne znate? Pa, kako bre? Ajd' sad mi kažite ko je jedini juče održao konferenciju i ko je narodu rekao šta su sve danas videli i čuli u Fijatu? Naravno, naši cenjeni URSovci, pa ko bi drugi.

Po povratku iz šetnje s predsednikom, sazvali lepo (telefonom) skup za medije ni manje ni više nego u Skupštini grada. Ok, Stevanović je gradonačelnik, Zdravković je zamenik, ali ne znam stvarno šta je u gradskoj upravi Dinkić i šta traži tu?

foto: kragujevac.rs
Konferenciji u gradskoj kući, koja, jelte, nije stranačka, jer bi inače bila u stranci, niti je zloupotreba prostorija, položaja, čega god, za ličnu političku promociju, nema ama baš nikakve potrebe da prisustvuje bivši ministar koji je uz to samo poslanik u republičkom parlamentu i danas ne igra nikakvu ulogu u vlasti.

Da li je, jbt, normalno da se vode i bivše devojke i momci u svatove? Ok, izgradili ste nas kao ličnosti, imamo svojih uspomena, al' sad ste bivši, bre. Svadba je! Ojha!


Hoćete da čujete i šta su rekli? Evo, izvolite

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, na konferenciji za novinare u zgradi Grada, nakon obilaska Fas-a i Grošnice, rekao je da današnja poseta FAS-u i gradilištu u Grošnici potvrdjuje da radovi napreduju po planu što je rezultat svakodnevnog rada našeg i tima italijanskog proizvodjača automobila.


Predsednik URS-a i šef poslaničkog kluba ove stranke u republičkom paralmentu Mlađan Dinkić rekao je da je reč o zaista dobrom automobilu. ''Nadam se da će svetsko tržište pozitivno reagovati jer konačno će Srbija da izvodi gotove proizvode visoke vrednosti a ne samo sirovine i repromaterijal. Kragujevac će biti grad koji će prvi krenuti sa proizvodnjom jednog gotovog proizvoda kao što je automobil. 80 posto komponenti biće proizvedno u fabrikama u Srbiji''


edit: Valja dodati da su neki našli za shodno da me putem inboxa obaveste da sam neobaveštena i da je gosn Dinkić koordinator za projekat FAS, ali ta funkcija zvanično pripada Nebojši Zdravkoviću. To što se  čovek povukao u drugi red i prepustio Mlađi slikanje, samo je lični ili stranački ustupak, a nikako činjenica.

napomena: Molim kolege iz Tanjuga, info službe SG i ostale da uzmu u obzir da u ovom postu nema ničega malicioznog, a da je na njihov račun.

1 comment:

ivanadj said...

A ja sam mislila da ja volim da se slikam. Ni kriv, ni duzan (dobro, po malo i duzan) Fiat ce nam se svima smuciti.