Monday, February 13, 2012

Niko, niko - kao ja!


Nije autor stihova iz naslova jedini koji istinski veruje u sebe. Velikih i veličanstvenih ima i u malenom gradu na Lepenici, od milošte nazvanom Verkograd.

Saturday, February 11, 2012

Vanredna situacija - redovan bezobrazluk


U Nikole Pašića u Kragujevcu, pukla je cev toplovodne instalacije. Zbog tog kvara, cela zgrada nema grejanje već više od 15 sati.

Kako je već poznato, napolju je vanredno hladno, a u skladu sa tim proglašena je i vanredna situacija u gradu.

Friday, February 10, 2012

Nezaposlenost pozitivno utiče na rast ekonomske stope?


Bar sam ja to tako shvatila iz izjave zamenika gradonačelnika Kragujevca, Nebojše Zdravkovića. A, evo i zbog čega.

U Kragujevcu je juče otvoren dvodnevni sajam zapošljavanja.

Ujedno je to i sajam obrazovanja, ali ta oblast u Srbiji očigledno nikoga ne interesuje, pa je samo jednom rečenicom, onako usput, pomenuto da se na sajmištu nalaze i štandovi nekih škola i fakulteta. Praviću se i ja da sam istaknuti član ove zajednice i ponašati u skladu sa tim. Vratimo se na Sajam zapošljavanja.

Thursday, February 9, 2012

Sreća ne ruži sećanje


Velika Fejsbuk akcija „U inat zimi, svi na sankanje“ pokrenuta je pre nekoliko dana u nameri da se mladi, uprkos hladnom vremenu, okupe na snegu i druže uz sportske aktivnosti.

Ideja je potekla od Udruženja građana „Kg polis“, a skup je zakazan za četvrtak (9. februar), tačno u podne, kod spomenika „Slomljeno krilo“, u narodu poznatijem kao „V3“.

Monday, February 6, 2012

Redovno ili - vanredno

Vest o proglašenju vanrednih prilika u Kragujevcu mnogi su dočekali sa neodobravanjem, ali ne i klinci školskog uzrasta. Za njih je to bila sasvim neočekivana radost.
Čuvši da cele nedelje neće biti časova, odmah su nadali i viku i dreku od sreće što im se ukazala prilika za nenadanim raspustom.