Saturday, November 19, 2011

Parada iz ugla jednog čoveka. Normalno.

Maločas pročitah jedan tvit, koji valja pribeležiti. Britak je i duhovit a nosi sa sobom, u manje od čuvenih 140 karaktera, celu priču kako smo 'evoluirali' od ratnika u ljubavnike.



Sjajno, zar ne. Samo ko će koga da se igra sad? Hoćemo li da se delimo na pandure, gejeve i huligane? Ko će koju stranu da odabere. Izbor je jednostavan, hoću  li da volim ili da bijem/ubijam one koji vole?

Monday, November 14, 2011

Svet je lep kada sanjamo

Da je svet lep (samo) kada sanjamo, nije ništa novo, ali kada vam to peva neko ko je bio u raznoraznim republičkim vladama, sa sve gitarom u ruci, a vi, već dve decenije zaista samo sanjate, postaje krajnje degutantno.


foto: ujedinjeniregionisrbije.rs
Za neupućene, Mlađan Dinkić je na jučerašnjoj konvenciji URS-a svirao i pevao kao da zlo ne misli.

Friday, November 11, 2011

I mi smo deca, treba da znaš.


Ovih dana u Kragujevcu se održava Drugi inkluzivni festival pod imenom "Note za sve". Tri dana kolažnog programa koji su pripremili odrasli i deca sa mentalnim poteškoćama iz cele Srbije, uz pomoć zaposlenih u institucijama koje o njima brinu.



Tuesday, November 8, 2011

Kako sam sa androida prešao na windows

Gost autor na blogu: Bratislav Uraković


Odmah da kažem, bolno i traumatično. Ali, isplatilo se.

Dugo sam oklevao, ali nisam izdržao da ne propratim ono na šta sledebenici Bila Gejtsa tipuju u sferi mobilne telefonije. Ja sam klasični primer “early adopter”-a, koji jednostavno moraju da probaju sve novo, ali sam stalno zaoblizao Windows kada je u pitanju mobilna telefonija, ali ovaj put sam pogodio.

Sunday, November 6, 2011

Ustupam svoj "medijski" prostor

Sa zadovoljstvom učestvujem u još jednoj blogerskoj akciji i kad već arčim delić tog posebnog medijskog prostora, da doprinesem ustupanjem istog i ja.

#ustupamoprostor se kao i obično širi preko Twitera, a ideja je potekla od Ivana Ćosića posle teksta Dragane Đermanović po imenu "Granica odgovornosti pri društvenoj odgovornosti".



Koga mrzi baš sve da čita s linkova, ukratko, radi se o sve "popularnijem" reklamiranju navodno društveno odgovornog poslovanja određenih firmi, čije je reklamiranje po načelima humanosti neprihvatljivo.
"Društvena odgovornost se ne reklamira!"

Saturday, November 5, 2011

Milan Mladenović i Biljana Minić

Možda Vama na prvi pogled ovo dvoje ljudi nemaju nikakve veze jedno s drugim i pitate šta sad opet lupetam, ali imaju, itekako, pa ću pokušati da objasnim. Koga zanima nek čita. Ostalima želim prijatan dan :)

Friday, November 4, 2011

Njena visost Gospođica Nedojebana I



Bitch kučke, po pravilu, nikada mi nisu bile interesantne. Moj favorit bile su mirne devojke, što na žurkama sede za šankom dok ne menjajući izraz lica posmatraju masu na podijumu, a kad ih proradi pivo strpljivo će sačekati svoj red za wc..

Ali znate, kad ostanete nasamo sa njom, ume to pivo i drugačije da uradi... Bitch kučke nisu me, kažem, interesovale. Čak su me pomalo i plašile devojke koje uživaju da neko ima tapiju nad njima, od frizure do dresure. Budući da sam se oduvek zalagala za ukidanje duplih standarda, nije me radovalo odricanje od jastuka zato što se njoj sviđa baš moj jastuk, od toliko drugih jastuka... Izvini, ali i meni se sviđa moj jastuk. Nimalo me takve stvari nisu oduševljavale. Sve dok nisam spoznala Gospođicu Nedojebanu, koja je znala da kaže: Ali meni se taj jastuk više sviđa... 

U slobodno vreme režim na službenike

Opet, danas, po hiljaditi put, u centru Kragujevca, gde je slučajno i ofis u kom čukam po tastaturi, satima nije bilo interneta. Radi se o kablovskom internetu "velike" firme SBB.

Thursday, November 3, 2011

Prvi put sa Sade u Beogradu


Subjektivni post osećaj dobrog koncerta može da se uporedi sa post osećajem dobrog seksa.


Znate ono, kad se nekoliko dana posle, ničim izazvane, sličice navraćaju iznova i iznova i bude u vama jednako zadovoljstvo.
U mom selu se to od milošte naziva flešbeks, i jako ih volim. Štaviše, nekad su mi i merilo suštinskog zadovoljstva. Ako već sutra zaboravim, ko da nije ni bilo. Pošteno.